Onze projecten

Onderstaande lijst biedt een overzicht van onze eerste projecten en activiteiten die we de komende maanden zullen organiseren.

 

Mei 

 

Website online

Onze website gaat begin mei publiek en zal het platform worden waar we informatie uitwisselen, discussiëren en onze activiteiten aankondigen. 

Voorstelling van “Liberterres”

We hebben de rechten verkregen om deze nieuwe film, die over het leven van vier rebellerende boeren gaat, te projecteren. Deze landbouwers  lieten de industriële landbouwmethodes achter zich en bonden de strijd aan voor kwaliteitsvolle en biologische producten.  De film is hun fascinerend relaas.

 

Juni

 

De Algemene Vergadering Slow Food Metropolitan Brussels

Tijdens onze eerste Algemene Vergadering zullen we ons manifest voorstellen, onze objectieven toelichten en wie dat wil, uitnodigen om actief deel te nemen aan de activiteiten van het Convivium. Zij die dat willen kunnen “effectief lid” worden, wat een rol in de besluitvorming binnen het Convivium impliceert.

 

Pajottenland Tour: "Chasse Patate!"

We willen met dit Convivium de brug slaan naar de Rand en de hand reiken naar producenten en consumenten in de Rand, om één grote voedselgemeenschap te realiseren. Daarom plannen we meteen een grote fiets- en wandeltocht in het Pajottenland. De deelnemers zullen de kans krijgen om (bio-)producenten van de regio te ontmoeten. Aanluitend maken we een lekkere picknick met de producten van de lokale boerderijen die we bezochten.

 

Trage zondag / Slow Sunday 

Elke maand willen we de leden van onze convivium uitnodigen, samen met iedereen die zin heeft mee te komen voor een Slow Sunday. Of het nu een picknick of een gezellige bijeenkomst is, een evenement voor kinderen en / of hun ouders, er zal altijd een aanbod van Slow Food producten te proeven zijn.

 

Later ...

In september organiseren we een conferentie met Italiaanse boeren wiens doel de creatie van een optimale biodiversiteit op hun boerderij is. Ze combineren wijnbouw met veeteelt andere landbouwproducten. 

Ook in september trekken we naar scholen, zoals de CERIA en zullen we workshops en trainingen over Slow Food organiseren in samenwerking met gepassioneerde koks.

In november nemen we deel aan de Brusselse beurs van natuurlijke wijnen en rebelse bieren “Vini, Birre, Ribelli”. We bouwen er een Slow Food Dorp met exposanten van allerlei lekkers dat we met deze unieke bieren en wijnen kunnen serveren, zodat we zorgen voor een smakelijke omkadering.