Doe mee

Iedereen is welkom bij Slow Food: respect voor diversiteit is ons dierbaar en we koesteren de culturele verscheidenheid van al onze leden. We zijn een burgerbeweging en we zijn van iedereen die wil meedoen. 

Ben je lid? Dan nodigen we je uit om, als je dat wil, je actief in te zetten voor het lokale Convivium, om leven te blazen in de filosofie van Slow Food! 

Actief lid of niet, je bent hoe dan ook verbonden met een mondiaal netwerk van mensen met gelijkaardige gevoeligheden als jij.

We zijn georganiseerd in lokale antennes die we Convivia noemen: autonoom, grassroots en met hun vele acties de hoeksteen van de Slow Food beweging.

Een Convivium maakt van voeding van hoge kwaliteit niet alleen een feest maar ook een dagelijkse gewoonte. We komen regelmatig bijeen om gezellig samen te eten of om ingrediënten en artisanale streekproducten te delen tijdens workshops. Daarbij werken we aan een goede verstandhouding met de lokale producenten en organiseren we campagnes voor de bescherming van streekproducten, helpen we lokale chefs om meer met seizoensgebonden streekproducten aan de slag te gaan en bezoeken we scholen om kinderen kennis te laten maken met een waar palet aan smaken.

JOIN NOW!