Screening "Liberterres" & kennismaking met de "Food Hub" van Molenbeek

Dates: 
woensdag, 6 december, 2017

Atelier Groot Eiland, Valdibella, The Food Hub en Slow Food Metropolitan Brussels hebben het plezier om je uit te nodigen voor een filmvoorstelling van het prachtige "Liberterres", op 06 december in de Bel'O aan de Henegouwenkaai 29, 1080 Molenbeek!

-

De gangbare landbouwindustrie is niet langer economisch rendabel, ze schaadt het milieu én ze slaagt er niet in om voldoende voedsel te produceren: 1 miljard mensen is ondervoed. ‘Les Liberterres’ laat vier landbouwers aan het woord, André, Giuseppe, Olga en Remi, die geloven dat het anders kan.

Ze zijn niet afhankelijk van toeleveranciers, dansen niet naar de pijpen van de markt en zijn niet afhankelijk van subsidies. Ze staan dicht bij de natuur maar ook bij hun klanten: ze verkopen hun producten in korte keten. Ze experimenteren volop met nieuwe onconventionele landbouwmethoden.
Alle vier maken ze zich sterk dat hun manier van voedsel telen 9 miljard mondjes zal kunnen voeden in 2050. Een naïef romantisch ideaal of het begin van een groene revolutie?

 

Over de makers: Jean-Christophe Lamy is een Belgische journalist, scenarist en regisseur. Veel van zijn reportages gaan over de problematiek van

duurzame voedselproductie en de bescherming van het milieu. Paul-Jean Vranken is een Belgische filmmonteur, journalist en regisseu

r. Samen hebben ze al meerdere reportages over milieu en landbouw gemaakt, onder meer over grondvervuiling en de impact daarvan op de gezondheid in de Europese Unie.

De docu wordt ingeleid door Jean-Christophe Lamy en nadien kan je vragen stellen of in debat gaan met André Grevisse, één van de boeren die te zien is in de docu en mede-oprichter van The Food Hub. We sluiten af met een kleine wijndegustatie in The Food Hub.

Vrije bijdrage.

Opgelet! Plaatsen zijn beperkt dus schrijf je snel in door een mailtje te sturen naar lene@ateliergrooteiland.be.